Spelling Bee 2016

# # #
  • comments off

Spelling Bee 2016

      На 27.02.2016 г. в 143 ОУ „Георги Бенковски” с адрес: гр. София, ул. „Тодорини кукли” № 9 от 09.45ч. ще се проведе училищният кръг от Шестото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

     От 27 февруари до 2 март 2016 г над 6500 ученици от 274 училища в цялата страна ще се включат в надпреварата след усилена подготовка в продължение на няколко месеца. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания, които ще се проведат на 26 март 2016 г. в 10 града в страната. Най-добрите 30 ученици ще участват в националния финал на 23 април в София, където ще се определи Spelling Bee шампионът на България.

    Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Победител в миналогодишното състезание е тринадесетгодишният Теодор Енчев от ОУ „Димитър Благоев“, гр. Велико Търново.

    Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

    Тази година състезанията се провеждат под наслов “BEE above aggression”. На участващите училища предложихме правила за толерантност и добронамереност в клас, като идеята е да се обърне внимание към проявите на агресия  и случаите на тормоз (психически и физически) в училище и начините за тяхното преодоляване.

  • Сподели

# # #