ЧЕСТИТ ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ!

# # #
  • comments off

ЧЕСТИТ ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ!

ЧЕСТИТ ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ!

          Честит празник деятели на непреходната мисия за утвърждаване на българската култура, образование и възпитание, на това дълбоко осъзнато чувство за съхраняване и пренасяне на най-ценното в човешкия род – душевността и морала!

          Първи ноември е празник на историческата ни памет и на националното ни самочувствие. Ден, в който отдаваме почит на знайни и незнайни книжовници, просветители и борци за национално освобождение, които със своето дело са успели да съхранят българската духовна и културна традиция. Будителите издигат храма на българщината в човешките души, те са войните на знанието и самосъзнанието.

          Днес България има нужда от хора с будителски дух, които да поддържат със слово и дело българското национално самосъзнание, да съхранят нашите духовни ценности за идните поколения, защото: “Човек и добре да живее, умира. И друг се ражда. И нека родените по-късно помнят!” Ние сме родени по-късно. И ще помним! Нека помним навеки тези велики българи, които се “погрижиха” духът български да бъде жив, чувствителен и буден, защото без него ще угасне огънят на родолюбието, на вярата и любовта към земята на дедите ни!

  • Сподели

# # #