“Програмирай Бъдеще”

# # #
  • comments off

“Програмирай Бъдеще”

Финал на кампанията „Програмирай Бъдеще“

На 17 октомври се състоя среща с ученици от район „Подуяне“, с което приключи кампанията „Програмирай {Бъдеще}“ на Народно читалище „Иван Вазов – 2014“ и местната администрация, реализирана в сътрудничество с група млади програмисти. Домакини на събитиeто беше 143 ОУ „Георги Бенковски“.

В рамките на инициативата бяха обхванати общо три училища, в които деца от 4  клас имаха възможност да научат интересна информация и факти, свързани с една от най-перспективните професии на бъдещето, да разберат как се създава софтуер и какво е неговото приложение, коя е първата програма в човешката история, как да се предпазват в интернет.

Освен любопитната информация, свързана с технологиите бяха представени и онлайн ресурси, които децата могат да използват за създаване на програми и игри. На учениците беше показан и функциониращ 3D принтер. В рамките на инициативата бе сформиран и един клуб по програмиране, а училища от съседни райони проявиха интерес за организиране на последващи срещи, които да бъдат своеобразно продължение на кампанията.

“Програмирай Бъдеще” на Народно читалище „Иван Вазов – 2014″ се реализира благодарение на подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи”, SAP и TechSoup, в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте”.

  • Сподели

# # #